Новости Листа

Доколку си родител на средношколец кој се гледа како IT професионалец во иднина, летниот период е одлична шанса за да го подготвиме вашето дете за најбараните вештини на денешницата со летните менторски програми за средношколци Python или Веб дизајн HTML/CSS.

Со упис во летниот период, освен посета на обука слушателот ќе добие:

  • Бесплатно кариерно советување
  • ГРАТИС испит за сертифицирана диплома
  • Работа на реален проект со ментор
ПрограмаБрој на часовиСертификатЦена
Програмирање со Python
Почеток: 15-ти август 
75 Сертифицирана диплома
Information Technology Specialist-Python

21.850 мкд
Можност за плаќање на 3 еднакви рати

Веб дизајн со HTML&CSS
Почеток: 15-ти август

75

Сертифицирана диплома
Information Technology Specialist-HTML&CSS

21.850 мкд
Можност за плаќање на 3 еднакви рати

Python - Програмскиот јазик Python во 2022 година се наоѓа на врвот на листата на најбарани програмски јазици

Програмскиот јазик Python е еден од најпопуларните јазици во светот благодарение на неговата лесна синтакса, голема флексибилност, компатибилност и интерактивна средина. Според истражувањата на TIOBE index, Python програмскиот јазик e на првото место на листата на омилени програмски јазици и меѓу почетниците во програмирање односно деца и средношколци.

HTML/CSS – Овие две основни алатки ги формираат дел од основите на секоја веб-страница

Во оваа менторска програма за средношколци, слушателите ќе се стекнат со основни познавања за веб дизајнот и веб програмирањето. Ќе научат самостојно да направат сопствена веб страна, краен продукт кој може да го надоградуваат со вештините и знаењата што ќе ги стекнуваат понатаму во иднина. Со оваа програама слушателите имаат единствена можност за стекнување со сертифицирана диплома со полагање на испитот Information Technology Specialist – HTML & CSS, како и работа на реален проект под менторство на нашите предавачи професионалци во областа.

Програмските јазици за креирање на веб страници на прв поглед можеби изгледаат премногу сложено. Ако размислувате за вештина како оваа и сакате да почнете да ја учите, голема е веројатноста најнапред да наидете на кратенките HTML и CSS.