Новости Листа

Средношколци ајде да се подготвиме за кариера како IT професионалци!

Доделуваме целосна стипендија во вредност од 730 € за IT академијата за средношколци

Добредојдени се сите средношколци и талентирани ентузијасти кои сакаат да учат и да ги усовршат своите компјутерски вештини кои ќе ги подготват за професиите на иднината.

Како се аплицира?

- Напиши есеј на тема „Мојата IT иднина“

- Испрати ги сите твои достигнувања, пофалници, дипломи од натпревари и сл.

Рокот за апликација е до 25 јуни, 2022
Стартуваме: 17 септември

Зошто да аплицираш?
Како средношколец, во моментов си на чекор од донесување важни животни одлуки. Наскоро ќе треба да одбереш професија, а во дигиталниот свет, секоја кариера има потреба од компјутерски вештини.

Твојата апликација може да те одведе до:

  • 180 часови интензивна програма
  • 6 модули (Основи на информатичка технологија, основни компјутерски вештини, бази на податоци, алгоритми и програмирање, веб дизајн/веб програмирање и графички дизајн)
  • предавање и менторство од искусни предавачи
  • знаења и вештини кои се во тренд и ќе те подготват за успешна иднина
  • работа во мали групи и фокус на твоето знаење

Види ја детално програмата на следниот ЛИНК.

Твојата IT кариера може да започне уште од сега.
Имаш можност.