Новости Листа

LIVE Event: Дали UX Designer е професија за тебе?

Датум: 1 септември
Време: 18:00
Локација: online
*присуството е бесплатно

На овој вебинар, ќе дознаеш што дали UX Designer е професија скорена како за тебе 😊

Агенда:

  • Претставување на Академијата за UX Design, првата Акредитирана институција од страна на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија за реализација на посебната програма UX Designer.
  • Ќе го запознаеш Александар Бојковски, тренер и ментор на Академијата за UX Design кој ќе зборува за професијата UX Designer и кои вештини треба да ги поседува еден UX Designer
  • Ќе ја слушнеш приказната на Гала Насева, нејзиното искуство од Академијата и како UX дизајнот од пасија станува професија
  • Ќе ја запознаеш Ивана Чиплаковска, раководител на Кариерен центар во Семос Едукација
  • Ќе имаш прилика прашаш сè што те интересира на тема UX Design во Семос Едукација. 

Се гледаме виртуелно!