Новости Листа

И оваа година Семос Едукација доделува
СТИПЕНДИИ за најбараните IT професии.

Заедно со нашите партнери > најреномираните светски IT брендови: Microsoft, Oracle, ISTQB, Adobe, Autodesk, Python

БИДИ ОРИГИНАЛЕН!

Аплицирај за стипендија и учи според официјалните програми на најпознатите светски IT брендови.

Добивањето на стипендијата оваа година е по принципот ПРВ пријавен – ПРВ услужен. Затоа побрзај! Бројот на стипендии е ограничен.

Почеток: 29.06.2020

Постои можност за почеток пред предвидениот датум, доколку се пополнат сите места, согласно тековниот распоред на Семос Едукација и во договор со слушателите.

Официјална летна менторска програма

Семос Едукација веќе 10 години по ред доделува стипендии за најпопуларните IT професии во светот. На пример: Data Analyst ќе биде една од најбараните 5 професии по COVID-19 пандемијата, додека сите знаеме дека најбарани се програмерите (Microsoft, Web Developer, Java, Python...). Софтвер тестер е најбрзо растечката професија во моментов. Креативните индустрии пак од друга страна се во постојан недостаток од квалификувани графички дизајнери кои можат да работат и како freelancer-и на платформи како Upwork, Fiverr, Skyword . Во светот денес, BIM технологијата е најактуелната апликација во градежништвото и архитектурата. Навлезена е во националните регулативи како мандаторен софтвер при изработка на проекти при јавни набавки.

Од таа причина и ја креиравме оваа понуда за да можеш да се пронајдеш во една од овие професии и да добиеш стипендија која може да има големо влијание врз твојата кариера како IT професионалец, без разлика дали си почетник или веќе искусен експерт.

ЗОШТО...

ОФИЦИЈАЛНА – Затоа што ќе изучуваш официјална програма издадена од нашите партнери > најреномираните светски брендови (Microsoft, Oracle, ISTQB, Adobe, Autodesk, Python). Обуката ќе ја одржуваат сертифицирани тренери и инструктори.  Ќе следиш официјални курсеви со вклучена официјална литература, лабови и сертификати.

ЛЕТНА – Затоа што оваа понуда важи само еднаш во годината и се одвива во текот на летото. Стипендиите се одобрени за овој период од годината од страна на Семос едукација и нашите партнери. За секоја програма се обезбедени по 10 стипендии

МЕНТОРСКА ПРОГРАМА – Затоа што ќе работиш под менторство на експерти од областа и компании кои имаат потреба од вработување на кандидати од твојата професија. Менторските програми вклучуваат стипендии за пакет на обуки во Семос Едукација и работа на реални проекти во реална работна околина, под менторство на професионалци од македонски и странски компании. Најдобрите слушатели ќе добијат можност за пракса, стекнување на искуство и вработување во компанијата преку нашиот Кариерен Центар.

Дознај повеќе за стипендиите:

Реден
број
СтипендијаЛинк
1 10 Стипендии за Data Analyst by Microsoft  ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
2 10 Стипендии за Web Developer by Microsoft  ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
3 10 Стипендии за Java програмирање by Oracle  ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
4 10 Стипендии за Software Tester by ISTQB (ISQI) ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
5 10 Стипендии за Графички дизајн by Adobe ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
6 10 Стипендии за BIM технологии by Autodesk ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
7 10 Стипендии за Python by Semos Education ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Кој може да аплицира за стипендија?

Може да се пријави секое лице кое сака да учи, да напредува во кариерата, да се доквалификува или преквалификува и да работи на реален проект, а потоа ќе може да започне нова кариера во одбраната област.

На кратко... Што добиваш?

  • Понуда, стипендии услови и цени кои важат само еднаш годишно
  • Официјални курсеви со вклучена официјална литература, лабови и сертификати
  • Работа на реални проекти со познати компании
  • Тренери со долгогодишно предавачко и практично искуство
  • Можност за пракса или вработување во познати ИТ компании
  • Влез во Кариерниот Центар на Семос Едукација
  • Обуката можеш да ја следниш Online или во училница.

УПИСИ

Доколку си сигурен дека сакаш да ја искористиш оваа можност, не чекај! Аплицирај веднаш и обезбеди си ја твојата стипендија пред сите. Доделувањето на стипендиите ќе оди по принципот ПРВ ПРИЈАВЕН – ПРВ УСЛУЖЕН. Што значи дека што порано се запишеш на една од официјалните летни менторски програми, можноста да ја добиеш стипендијата е поголема. 

АПЛИЦИРАЈ ЗА ЕДНА ПРОГРАМА

Реден
број
СтипендијаЛинк
1 10 Стипендии за Data Analyst by Microsoft  АПЛИЦИРАЈ
2 10 Стипендии за Web Developer by Microsoft  АПЛИЦИРАЈ
3 10 Стипендии за Java програмирање by Oracle  АПЛИЦИРАЈ
4 10 Стипендии за Software Tester by ISTQB (ISQI) АПЛИЦИРАЈ
5 10 Стипендии за Графички дизајн by Adobe АПЛИЦИРАЈ
6 10 Стипендии за BIM технологии by Autodesk АПЛИЦИРАЈ
7 10 Стипендии за Python by Semos Education АПЛИЦИРАЈ

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ

Доколку пак имаш дополнителни прашања во врска со стипендиите, пријавувањето за отворените денови е во тек…

Реден
број
СтипендијаДатумЛинк
1 10 Стипендии за Data Analyst by Microsoft  04.06.2020 ПРИЈАВА
2 10 Стипендии за Web Developer by Microsoft  04.06.2020 ПРИЈАВА
3 10 Стипендии за Java програмирање by Oracle  05.06.2020 ПРИЈАВА
4 10 Стипендии за Software Tester by ISTQB (ISQI) 03.06.2020 ПРИЈАВА
5 10 Стипендии за Графички дизајн by Adobe 10.06.2020 ПРИЈАВА
6 10 Стипендии за BIM технологии by Autodesk 08.06.2020 ПРИЈАВА
7 10 Стипендии за Python by Semos Education 09.06.2020 ПРИЈАВА

Ви благодариме на довербата.