Python for AI

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
15 Мај 2024
Број на часови
42
Цена на курсот
600 ЕУР

Опис на курсот

Од првичното создавање во 1991 година, Python стана еден од најпопуларните и најупотребуваните програмски јазици од страна на програмерите. Тоа е една од суштинските практики за користење на Python за вештачка интелигенција. И покрај другите јазици кои поддржуваат AI платформи, програмерите ширум светот го претпочитаат Python за AI поради неговите неверојатни карактеристики: претходно изградени библиотеки, независност на платформата, флексибилен пристап.

Овој курс е наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со основните концепти на користење на пajтон за развој на AI решенија.


Содржина на курсот

 • Што е Пајтон и зошто да го избереш
 • Вовед во програмирањето на Пајтон
 • Истражување на типови на податоци
 • Дефинирање условни изрази
 • Дефинирање loops
 • Структуирање код
 • Справување со грешки
 • Работа со датотеки и директории (пристапување, пишување, движење, бришење)
 • Поставување на python средини
 • Решавање на проблеми со користејќи библиотеки: Pandas, Numpy, Scikit-learn

Kонтакт

Оддел за продажба
+389 75 310 910; +389 2 3130 900

Лице за контакт

Борјанчо Мицевски
Раководител за бизнис развој на балкански регион
+389 75 345 258 +389 78 306 647

Во овој курс, ќе ја идентификувате дефиницијата и синтаксата на Python, како да користите различни изрази, да се запознаете со структурниот код и да развиете специфични операции, како да работите со датотеки и решавате проблеми користејќи Python библиотеки.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура