AI-900: Microsoft Azure AI Fundamentals

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
15 Апр 2024
Број на часови
8
Цена на курсот
300 ЕУР

Опис на курсот

Овој курс има за цел да ги запознае со вештачката интелигенција сите оние кои се заинтересирани со последните новитети во светот. Тој ги покрива основните концепти во машинско учење (machine learning) и вештачка интелигенција без да продре во програмерскиот и развојниот дел од истите.

По завршување на курсот ќе поседувате знаење за честоприменуваните АИ решенија и каде истите се соодветни. Уште повеќе ќе се стекнете со искуство за препознавање на услугите кои ги нуди Azure како алатки за поддршка и развој на АИ решенија.

Со посетување на курсот добивате комбинација од предавања и онлајн вежби, како и можност за сертификација. Курсот е наменет за сите љубители на технологии и иновацијата на иднината.


Содржина на курсот

 • Основи на АИ во Azure
 • Користење на автоматизирано машинско учење
 • Креација на модел со регресија користејќи Azure дизајнер за машинско учење
 • Креација на модел со групирање користејќи Azure дизајнер за машинско учење
 • Анализирање слики со Custom vision service
 • Класификација на слики со Custom vision service
 • Детектирање на објекти во слики со Custom vision service
 • Детектирање и анализа на лице со Face service
 • Читање текст со Computer vision service
 • Анализирање текст со Language service
 • Препознавање и синтезија на говор
 • Превод на текст и говор
 • Создавање на систем за јазици со Conversational Language Understanding
 • Градење бот со Language service

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Microsoft Official Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Сертификат: Microsoft Azure AI Fundamentals

Овој сертификат е можност да се демонстрира познавање на концепти од машинско учење и вештачка интелигенција, како и слични Microsoft Azure услуги. Испитот е наменет за лица со и без техничка позадина и е почеток за кариера во Microsoft Azure.

Во текот на овој курс, ќе научите да:

 • Објаснувате АИ решенија и примени
 • Опишете основни принципи на машинско учење
 • Да одберете Azure услуги за вештачка интелигенција
 • Препознаете различни методи и карактеристики на computer vision
 • Препознаете различни методи и карактеристики на Natural Language Processing

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура