Designing with AI
Adobe Sensei, Adobe Firefly, Midjourney

Скопје
Аплицирај
Број на часови
21
Цена на курсот
14.000 МКД

Опис на курсот

Трансформативно патување со Adobe Sensei, Adobe Firefly, Midjourney & останати генератори на вештачка интелигенција како алтернатива на Midjourney.

Овој курс е дизајниран да ви овозможи сеопфатно разбирање за тоа како вештачката интелигенција го револуционизира полето на дизајнот и ги инспирира креативните професионалци да ги поместат границите на иновациите. 

Во оваа дигитална ера која брзо напредува, пресекот на вештачката интелигенција и дизајнот отвори бескрајни можности за креативните професионалци. Без разлика дали сте графички дизајнер, дизајнер на производи, архитект или кој било друг професионалец за дизајн, овој курс ќе ве збогати со знаења и вештини за да ги искористите алатките и техниките за вештачка интелигенција и да ја подобрите вашата работа. 

Во текот на овој курс, ќе истражувате различни аспекти на генеративниот дизајн. Ќе научите како да ја искористите моќта на вештачката интелигенција за да ги автоматизирате повторувачките задачи, да генерирате креативни идеи и да создадете персонализирани кориснички искуства. 

Дизајнот отсекогаш бил воден од човечката имагинација, интуиција и способностите за решавање проблеми. Меѓутоа, со појавата на вештачката интелигенција, дизајнерите сега имаат пристап до интелигентни системи кои можат да ги зголемат нивните способности и да ја засилат нивната креативност. AI има потенцијал да го трансформира процесот на дизајнирање, овозможувајќи ни да се справиме со сложените предизвици, да генерираме нови идеи кои создават извонредни искуства. 

Со оваа новооткриена моќ доаѓа и голема одговорност. Нема да избегнуваме да разговараме за етичките размислувања и општественото влијание на вештачката интелигенција во дизајнот. Како дизајнери, наша должност е да обезбедиме процеси низ кои вештачката интелигенција се користи одговорно, етички и инклузивно, секогаш имајќи ги предвид потенцијалните импликации што може да ги има врз поединците и заедниците.


Содржина на курсот

 • Вовед во употребата на вештачка интелигенција во креативната индустрија 
 • Авторски права, Етичка употреба на вештачка интелигенција, Adobe Stock 
 • Работата на Adobe Sensei преку Content Aware алатки (и новата Remove tool) 
 • Запознавање со Neural филтри кои работат на база на вештачка интелигенција 
 • Работа со детални Neural филтри (Landscape Mixer, Smart Portrait, Style Transfer) 
 • Работата на Adobe Firefly како посебна веб апликација 
 • Работата на Adobe Firefly внатре во Photoshop, Generative Fill & Backdrop creator) 
 • Работата на Adobe Firefly во Adobe Illustrator, Generative Color, Adobe Color 
 • Вежба - Комбинација на Firefly во Illustrator и Photoshop 
 • Midjourney како опција и можност за побрзо развивање на идеја 
 • Други AI генератори како алтернатива на Midjourney 
 • Вежба - Комбинација на Midjourney, Generative Fill и рачни корекции во Photoshop 

Kонтакт

Оддел за продажба
+389 75 310 910; +389 2 3130 900

Лице за контакт

Дијана Василевска
Раководител на Adobe Training Department
+389 70 349 030, секој работен ден 9:00-17:00

Лице за контакт

Борјанчо Мицевски
Раководител за бизнис развој на балкански регион
+389 75 345 258 +389 78 306 647

Предуслови

Иако не е потребно претходно искуство со вештачка интелигенција, би било корисно основното разбирање на принципите на дизајнирање и познавање на софтвери за дизајн.

Материјал за курсот

 • Презентации
 • Прирачник за работа
 • Практични примери

Овој курс ќе се испорача преку комбинација на предавања, практични вежби, демонстрации и дискусии. 

До крајот на овој курс, ќе имате длабоко разбирање за можностите и предизвиците поврзани со вештачка интелегенција во дизајнот. Ќе бидете запознаени со практични вештини за примена на алатки и техники за AI за да ги подобрите вашите креативни процеси, да ги забрзате резултатите од дизајнот и да бидете во чекор со индустријата што се развива со голема брзина. 

Придружете ни се на ова трансформативно патување на кое ќе го отклучиме целосниот потенцијал на вештачката интелигенција во дизајнот и ќе ја следиме иднината на креативните иноваци! 

Попуст

Наведените попустите не се комбинираат и истите се поддршка кон младите, невработените лица, како и кон лојалните слушатели.

 • 10 % за посета на прв курс – ученик, студент, невработено лице
 • 10 % за посета на втор курс – секој слушател
 • 15 % за посета трет и повеќе курсеви – секој слушател

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура