Официјална Академија за вештачка интелигенција
CertNexus

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
13 Мар 2023
Број на часови
180
Цена на курсот
1.800 ЕУР

Академија за вештачка интелигенција

Вештачката интелигенција (AI) е област од компјутерските науки што претставува создавање интелигентни машини кои работат и реагираат како човечки суштества.

Вештачката интелигенција (АI) и машинското учење (ML) станаа суштинска алатка за многу организации. Кога се користат ефективно, овие алатки даваат активен увид кој се употребува за носење на критични одлуки и им овозможува на организациите да создадат напредни, нови и иновативни производи и услуги. Академијата за вештачка интелигенција е дизајнирана така што го гради знаењето почнувајќи од основата па сè до нивото на сертифициран Artificial Intelligence Practitioner.


Каде те гледаме по завршување на Академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти.


Ќе имаш светска кариера како:

 • Cognitive Copywriter
 • Digital Knowledge Manager
 • Data Evangelist
 • Data Curator
 • Intelligence Designer
 • Business Intelligence Data Analyst
 • Director Of Business Intelligence
 • Data Engineer
 • Robotics Scientist
 • AI Research Scientist
 • Business Intelligence Developer
 • Business Intelligence Analyst
 • Statistician
 • Applied Scientist
 • AI Researcher

Програма

Задолжителни модули

 • Вовед во програмирање во Python
 • AIBIZ
 • Математичка фондација за вештачка интелигенција (AI) и машинското учење (ML)
 • Основни на вештачка интелигенција (AI) и машинското учење (ML)
 • Започнување со Data Science со примена на Python и Jupyter
 • Основи на машинското учење (ML)
 • Применета на Data Science со на Python и Jupyter
 • Применето длабоко учење со PyTorch
 • Сертифициран курс за вештачка интелигенција (АI)

ФРИЛЕНС РАБОТЕЊЕТО Е ОДЛИЧЕН СТАРТ ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА АКАДЕМИЈАТА 

По завршување на Академијата, ти овозможуваме 50% попуст на курс за фриленсиг во вредност од 4500 денари,
до 10 февруари 2023 година

*Редовната цена на курсот е 9.000 ден.

Започни фриленс курс со кој ќе научиш:

 • Комуникација со клиенти
 • Time management
 • Project management
 • Плаќање и даноци
 • Креирање и развивање на сопствен Фриленс профил

Посетата на курсот не е задолжителна. Ако одлучиш да се приклучиш на курсот, ќе стекнеш знаења и вештини кои ќе те претворат во успешен фриленсер!

Прочитај повеќе за курсот

Учи од сертифицирани професионалци:

Дознај повеќе за нашите инструктори

Со завршување на програмата за Aкадемијата за вештачка интелигенција, посетителот ќе знае да ги применува најновите принципи и технологии во оваа област, како и ќе научи:

 • Принципи на програмирање во Python
 • Основа на вештачката интелигенција, нејзините придобивки и имплементација
 • Основни математички концепти за Machine Learning и имплементација во R и Python
 • Развој на апликации од реалниот свет со примена на најновите достигнувања на вештачката интелегенција
 • Користете моќни индустриски стандардни алатки во екосистемот на Jupyter и Python со цел да има подетален увид на податоците
 • Користете Python и scikit-learn и пратете го развојот на вештачката интелигенција
 • Откријте различни проблеми со податоци и да примените решенија со примена на длабоко учење
 • Научете ја синтаксата PyTorch и изградете единствена нервна мрежа со неа
 • Изградете длабока нервна мрежа за решавање на проблем со класификација
 • Промовирање на приватноста на податоците и етичките практики во рамките на проектите за вештачка AI и ML.
 • Изградете вештачки нервни мрежи (ANN), машини за векторска поддршка (SVM), модели за класификација, модели на кластерирање

Анатомија на еден Artificial Intelligence Practitioner

Лице за контакт

Дијана Василевска
Раководител на Семос Академија за вештачка ителегенција
+389 70 349 030, секој работен ден 9:00-17:00

Контакт лице за
интернационална
продажба

Марко Серафимовски
Раководител на Интернационална продажба
+38978441867

Академски календар за 2023

13 март 2023 - Почеток

Oтворен нов упис
за март 2023

Oваа академија е за тебе доколку си:

 • Сакаш да програмираш
 • Си добар математичар и статистичар
 • Упорен
 • Сакаш новини
 • Љубопитен си и сакаш да учиш
 • Интуитивен
 • Креативени

Методи

Предавањата се изведуваат на модерен и интерактивен начин, користејќи модерни информациски технологии, преку индивидуална и групна работа, практично менторство, како и интерактивни консултанти со предавања во текот на часовите.

Верификациони документи

 • Диплома за Certified Artificial Intelligence Practitioner

  CertNexus е глобален провајдер на неутрални, сертифицирани технолошки сертификати и микро-ингеренции за ИТ, деловни, и безбедносни професионалци. Испитите на CertNexus ги исполнуваат најригорозните можни стандарди за развој, кои опишуваат глобална рамка за развој на програми за сертификација на персоналот, за да го намалат јазот на вештини за проширување. CertNexus станува партнер со компании кои имаат високо познавање и талентирани експерти во индустријата за да обезбедат интегритет и квалитет на секој испит, и со сите испити да следи ригорозен процес на развој.

Компании соработници на Кариерен центар на Семос Едукација

Талент партнери на Академијата за вештачка интелигенција

Кои се?

ПОДДРЖАНО ОД