Официјална Unity Академија за Virtual Reality

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
14 Мар 2022
Број на часови
180
Цена на курсот
1800 ЕУР

Официјална Unity Академија за Виртуелна Реалност

Официјалната Академија за виртуелна реалност во Семос Едукација ќе те подготви за иднината. Биди меѓу првите VR професионалци во Македонија. Ќе поминеш низ интензивни, а забавни работилници за изработка на VR и AR апликации, 3D развој на игри и ќе изработуваш реални VR проекти со head сетови кои ги овозможува Академијата. Ќе имаш можност да се фокусираш на уметничката и програмерската страна во изработката на апликации за виртуелна реалност и ќе се стекнеш со вешини кои ќе ти бидат потребни земајќи ја во предвид дигитализацијата на денешниот свет.


Каде те гледаме по завршување на Академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти. 


Ќе имаш светска кариера како:

VR Developer, AR Developer, VR Game Engineer, AR Game Engineer, 2D and 3D Game Developer…

Изучуваj виртуелна реалност во Семос Едукација и зачекори во светот кој сам си го дизајнирал - буквално!


Програма

Задолжителни модули

 • Unity Programming - Basics
 • Introduction to the development of Unity 2D
 • Introduction to the development of Unity 3D
 • Unity Programming - Advanced Skills
 • Introduction to VR and AR
 • Complete VR and AR course

Introduction to the development of Unity 2D

Целта на оваа работилница е сите слушатели да се запознаат и да го употребуваат Unity, фокусирајќи се конкретно на работа со сите алатки наменети за 2D околина. Совладувањето на Unity ќе се одвива преку изработка на 2D игра од сам почеток, при што ќе се опфатат сите главни области: sprites, animation, game mechanics и publishing.

Introduction to the development of Unity 3D

Целта на оваа работилница е сите слушатели да се запознаат и да го употребуваат Unity, фокусирајќи се конкретно на работа со сите алатки наменети за 3D околина. Додека слушателите го совладуваат Unity, тие ќе изработат 3D игра во трето лице од сам почеток, покривајќи ги сите главни области: importing, animation, character configuration, implementing game mechanics and publishing.

Introduction to VR and AR

Во оваа работилница од средно ниво, слушателите ќе научат како да започнат со VR и AR. Unity едиторот се разработува заедно со скриптите за функционалност и развој на проектот. Проектот којшто е направен во работилницата е Laser Cop Room Scale VR Game.

Complete VR and AR course

Учење засновано на проекти, како да направите VR и AR апликации со 3D развој на игри и С# програмирање.

НОВО

Бесплатен курс за фриленсинг во вредност од 9000 денари за сите слушатели на Семос Академиите

Со цел да ги прошириме твоите кариерни можности по завршувањето на Академијата, за тебе овозможуваме бесплатен курс за фриленсинг.

Содржина на курсот:

 • Комуникација со клиенти
 • Time management
 • Project management
 • Плаќање и даноци
 • Проактивно работење на развој на сопствен Фриленс профил

Повеќе за курсот

Учи од сертифицирани професионалци:

Дознај повеќе за нашите инструктори

 • How to navigate in the Unity Editor
 • Identify key features of the Unity 2D toolset
 • Develop complex 2D parallaxing environments
 • Create multiple types of in-editor animations Develop 2D game mechanics
 • Publish 2D games
 • Demonstrate the use of key features of the Unity toolset needed to create 3D games
 • Configure engaging game environments using project assets
 • Create a feature complete character controller for user interactions
 • Implement scripts to create gameplay mechanic structures
 • Prepare completed projects for publishing
 • Demonstrate the use of key features of the Unity toolset needed to create 3D games
 • Configure engaging game environments using project assets
 • Create a feature complete character controller for user interactions
 • Implement scripts to create gameplay mechanic structures
 • Prepare completed projects for publishing
 • Demonstrate the use of key features of the Unity toolset needed to create 3D games
 • Configure engaging game environments using project assets
 • Create a feature complete character controller for user interactions
 • Implement scripts to create gameplay mechanic structures
 • Prepare completed projects for publishing

Анатомија на еден VR Developer

Лице за контакт

Мирослав Клампфер
Раководител на Официјална Unity Академија за Virtual Reality
+389 70 358 369, секој работен ден 9:00-17:00

Академски календар за 2022/23 - упис 1/ online

14 март 2022 - Почеток

1март до 15 јули 2022 - Прв семестар

1август до 30 септември 2022 - Втор семестар

октомври 2022 – Презентација на проекти

Oваа академија е за тебе доколку си:

 • Љубител на виртуелната и аугментативната реалност
 • Креативен
 • Модерните технологии ти се пасија
 • Сакаш да гледаш 2D и 3D околини
 • Сакаш уникатна професија
 • Во чекор си со дигиталните трендови

Академијата за виртуелна реалност  низ бројки

2 години

3 генерации

40+ слушатели

Методи

Предавањата се изведуваат на модерен и интерактивен начин, користејќи модерни информациски технологии, преку индивидуална и групна работа, практично менторство со консултанти од реномирани компании во текот на наставата. Сето ова со цел студентите да ги развијат своите вештини во VR преку интересен, забавен и модерен начин.

Верификациони документи - сертификати

 • 3 Официјални сертификати од Unity: Unity 2D, Unity 3D, Unity VR и AR
 • 1 Официјален сертификат за положен испит: Unity Certified User: Programmer
 • Диплома за завршена Официјална Unity Академија за Virtual Reality

Компании соработници на Кариерен центар на Семос Едукација

Талент партнери на Академијата за виртуелна реалност

Кои се?