Официјална Autodesk Академија за внатрешен дизајн

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
14 Мар 2022
Број на часови
210
Цена на курсот
1.392 ЕУР

Официјална Autodesk Академија за внатрешен дизајн

Доколку сакаш да стекнеш искуство во внатрешен дизајн, да започнеш кариера во оваа динамична област или да имаш свој сопствен бизнис - ние имаме темелна, долготрајна и Официјална програма за тебе.

Со користење на водечкиот софтвер (AutoCAD, Revit, 3DS Max | V-Ray, Photoshop, SketchUp) ќе научиш неопходни техники и know-how со цел да креираш дизајн на ентериери во склоп со современите, функционалните и естетските стандарди.

Учи од врвни инструктори во тек на 210 часа, преку практично менторство со консултанти од реномирани компании и работа на реални проекти од висок калибар.


Каде те гледаме по завршување на Академијата?

Кариерниот центар на Семос Едукација ќе те поддржи во процесот за апликација за пракса или вработување во компании соработници и талент партнери со кои заедно ќе работиш на реални проекти.


Ќе имаш светска кариера како:

Autodesk Certified Interior Designer, Architect, Furniture designer, Freelance Interior Designer…

Имај креативна и сигурна кариера со новата Autdoesk сертифицирана Академија за внатрешен дизајн.


Програма

Задолжителни модули

 • Теорија на дизајн
 • Планирање на просторот
 • Материјали
 • AutoCAD
 • Revit
 • 3DS Max | V-Ray
 • Photoshop
 • SketchUp
 • Портфолио
 • Кариера и претприемништво

Учи од сертифицирани професионалци:

Дознај повеќе за нашите инструктори

Со завршување на Официјалната Autodesk Академија за внатрешен дизајн, ќе знаеш да ги применуваш најновите принципи и технологии во оваа област, како и ќе научиш да:

 • Изработуваш скици и нацрти за развој на идеи, користејќи критичко и креативно размислување, логика и анализа од областа на внатрешниот дизајн
 • Користиш методи за мерење и планирање на просторот
 • Развиваш визуелно препознавање на материјалите со посета на салони и индустриски објекти за производство на материјали
 • Изработуваш и менуваш проекти во Autodesk AutoCAD
 • Изработуваш проекти со финална визуелизација во Google SketchUp
 • Користиш вештини за 3Д моделирање, анимација и визуелизација во Autodesk 3DS Max
 • Развиваш проект за внатрешен дизајн на станбен простор
 • Вршиш манипулација на 3Д визуелизација со помош на Adobe Photoshop
 • Изработуваш сопствено портфолио.

Анатомија на еден Interior Designer

Лице за контакт

Мирослав Клампфер
Раководител на Семос Официјална Autodesk Академија за внатрешен дизајн
+389 70 358 369, секој работен ден 9:00-17:00

Академски календар за 2022 - упис 1/ online

14 март 2022 - Почеток

1март до 15 јули 2022 - Прв семестар

1август до 30 септември 2022 - Втор семестар

октомври 2022 – Презентација на проекти

Академски календар за 2022/23 - упис 2/ online

26 септември 2022 - Почеток

26 септември до 30 декември 2022 - Прв семестар

16 јануари до 28 април 2023 - Втор семестар

мај 2023 – Презентација на проекти

Oваа академија е за тебе доколку си:

 • Уметничка душа
 • Креативен
 • Можеш лесно да визуелизираш
 • Имаш око за детали
 • Комуникативен
 • Брзо и лесно решаваш проблеми
 • Имаш уникатен стил на изразување

Академијата за внатрешен дизајн низ бројки

5 години

11 генерации

150+ слушатели

Методи

Предавањата се изведуваат на модерен и интерактивен начин, користејќи модерни информациски технологии, преку индивидуална и групна работа, практично менторство со консултанти од реномирани компании во текот на наставата. Сето ова со цел студентите да ги развијат своите вештини во внатрешен дизајн преку интересен, забавен и модерен начин.

Верификациони документи - сертификати

 • 4 Меѓународни сертификати: Autodesk AutoCAD, Autodesk 3DS Max, Autodesk Revit for Interior Design, Adobe Photoshop.
 • 1 диплома од Семос Едукација за завршена Официјална Autodesk Академија за внатрешен дизајн

Компании соработници на Кариерен центар на Семос Едукација

Талент партнери на Академијата за внатрешен дизајн

Кои се?