Алумни

Скопје
Аплицирај

Каде работат Веб дизајнерите кога ќе ја завршат едногодишната стручна програма за веб дизајн во Семос Академијата?

Веб дизајнерите, откако ќе ја завршат едногодишната стручна програма за веб дизајн во Семос Академијата, најчесто се вработуваат во компании од различни сектори, како што се:

  • Софтверски компании специјализирани за развој на апликации и електронски бизнис решенија, дизајнирање на веб портали, дизајн на интерактивен софтвер, мобилни апликации, компјутерски игри, веб хостинг и друго.
  • Традиционални маркетинг и адвертајзинг агенции, Интернет маркетинг агенции и Веб дизајн студија, специјализирани за имплементација на стратегии за ефективно интернет присуство, маркетинг на социјални медиуми, интернет консултантски услуги, медиа планирање и сл.

Веб дизајнерите се оспособени да работат самостојно во соработка со тимот на компанијата, но некои основаат своја компанија или пак работат како Фриленсери.