ITIL® V4 Specialist: High Velocity IT

Скопје
Аплицирај
Број на часови
24
Цена на курсот
1350 ЕУР

ITIL® курсевите на оваа страница ги нуди ITSM CENTER d.o.o. ATO / Огранок на AXELOS Limited. ITIL® е регистрирана трговска марка на AXELOS Limited. Сите права се задржани.

Опис на курсот

Бидејќи организациите ги користат информациите и сродните технологии за да прават поинаку деловни активности, можноста за брзо лансирање нови производи и услуги за да бидат во чекор со конкуренцијата станува критична. За да се натпреваруваат во ова опкружување со голема брзина, организациите мораат во голема мерка да ја интензивираат својата агилност, брзина, ефективност на трошоците и одговорност.
Овој тридневен курс опфаќа начини на кои организациите и дигиталните модели на работа функционираат во средини со голема брзина, со фокус на брзата испорака на производи и услуги за да се добие максимална деловна вредност.
Оваа квалификација ќе им обезбеди на ИТ практичарите разбирање на работните практики како Agile и Lean и техничките практики и технологии како облак, автоматизација и автоматско тестирање.

За кого е наменет

Овој курс е насочен кон практичари за управување со ИТ услуги кои бараат да се здобијат со назнака ITIL Managing Professional (MP) и / или одговорни за работењето на ИТ-овозможените и дигитални услуги и за поддршка и испорака од крај до крај.
Улогите вклучуваат: Инженер за софтвер / Инвеститор, Системски инженер, Менаџер за испорака на услуги, Менаџер / специјалист за DevOps, Архитект за решенија, Инженер за инфраструктура, Менаџер за управување со услуги за ИТ, Менаџер за ослободување и распоредување.

Испитот е вклучен во цената на курсот.


Содржина на курсот

 • Architecture management
 • Business analysis
 • Deployment management
 • Service validation and testing
 • Software development and management
 • Availability management
 • Capacity and performance management
 • Infrastructure and platform management
 • Monitoring and event management
 • Problem management
 • Service continuity management
 • Relationship management
 • Service design
 • Service desk
 • Information security management
 • Risk management

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на ITIL Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Лице за контакт

Времетраење: 3 денa

Предзнаење

За овој курс од вас се бара сертификатот ITIL 4 Foundation.

Потребно е да ни доставите копија од вашиот сертификат при регистрација за да бидете примени на овој курс.

Сертификат: ITIL® Specialist

Испитот е во траење од 90 минути (+ 15% за говорници кои не се мајчин јазик на англиски јазик), вклучува 40 прашања со повеќе избор и се спроведува преку Интернет од независно тело за испитување.

Потребна е преодна оценка од 70% за да го добиете вашиот сертификат. Преглед на испит е вклучен во курсот за да помогне во подготвувањето на присутните за последниот испит.

Стекнати вештини

 • Научете кога трансформацијата во ИТ со голема брзина е пожелна и изводлива
 • Разберете го животниот циклус на дигиталниот производ во смисла на „оперативниот модел“ на ITIL
 • Да ја разберете важноста на водечките принципи ITIL и другите основни концепти за испорака на ИТ со голема брзина
 • Откријте како да придонесете за постигнување вредност со дигитални производи
 • Дознајте како давателот на услуги обезбедува да се постигнат вредни инвестиции
 • Дознајте како давателот на услуги обезбедува брзо постигнување
 • Дознајте како давателот на услуги обезбедува да се постигнат еластични операции
 • Дознајте како давателот на услуги осигурува постигнување на ко-креирана вредност
 • Дознајте како давателот на услуги обезбедува сигурна усогласеност