Linux курсеви

Скопје
Аплицирај
Број на пакети
2

Linux курсеви

Пазарот за работни места за open source е преплавен со работодавачи кои нудат над-просечни плати и погодности со цел да ги вработат и задржат оние лица кои сакаат да научат и да се сертифицираат.

Извештајот за open-source работни места за 2016 година од страна на ИТ платформата за вработување Dice и The Linux Foundation наведува дека 65% од менаџерите кои вработуваат велат дека вработување за open-source ќе се зголеми повеќе отколку за кои било други можности за вработување, и 79% имаат зголемени шанси со цел да ги задржат своите моментални open-source вработени лица.

Слушајте го Вашиот Linux курс во Семос Едукација. Нашите Linux курсеви ќе Ви го овозможат потребното знаење и патеки до испитот со цел да се стекнете со признаените LPIC сертификации: Linux Administrator и Linux Engineer.

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Linux Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Факти

  • На глобално ниво, 2 милиони ИТ работни места се непополнети
  • 85% од организациите користат Linux во својата инфраструктура
  • 44% од менаџерите кои вработуваат ги зголемуваат платите за open-source талентите за разлика од другите оддели
  • 43% од организациите нудат пофлексибилно работно време и работа од дома
  • 92% од работодавачите велат дека лицата кои се ИТ сертифицирани добиваат повисоки почетни плати од оние без сертификат

Сертификат: LPIC

Linux Administrator и Linux Engineer

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура