3DS Max & V-ray + ACU Exam
Autodesk Авторизиран Тренинг

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
22 Апр 2024
Број на часови
40
Цена на курсот
16.500 МКД

За кого е наменет курсот

Сеопфатен курс за Autodesk 3ds Max!

Без разлика дали сте почетник или имате одредено искуство со 3D моделирање, овој курс ќе ве однесе на патување да ги совладате моќните алатки на Autodesk 3ds Max.
Во овој курс, ќе ги научите основите на 3D моделирање, текстурирање и анимација користејќи водечки софтвер во индустријата. Преку комбинација на теоретски објаснувања, практични примери и практични вежби, ќе ги стекнете потребните вештини за да создадете прекрасни 3D визуелни слики и анимации.
3Д софтвер наменет за моделирање, анимација и рендерирање кој ви овозможува да креирате комплексни нови светови во филмската, IT, AEC и Game индустрија и да послужи како неверојатна алатка за дизајн, анимација и визуализација.


Содржина на курсот

 • Запознавање со програмскиот интерфејс
 • Навигација, подесувања и работа со основни алатки
 • Креирање на основни 2Д форми и менување на нивните параметри
 • Креирање на 2Д и 3Д форми и менување на нивните параметри
 • Прецизно цртање со помош на align и snap
 • Изработка на сложени 3Д објекти (пресек помеѓу два или повеќе објекти)
 • Моделирање по референтен цртеж од AutoCAD
 • Моделирање со Edit Poly и Edit Spline
 • Инсталација на plug-in V-ray
 • Вовед во Материјали и работа со материјал едитор
 • Креирање на едноставни материјали и менување на нивната рефлексија и текстура
 • Доделување на различни материјали на различни делови од објект
 • Снимање на материјали
 • Креирање на Vray камера и менување на параметри
 • Дневно осветлување (daylight system)
 • Светлечки тела (free light, target light)
 • Креирање на V-ray светлa
 • Менување на V-ray параметри со цел оптимизација на рендерот
 • Поставување на сцена за фотомонтажа
 • Вовед во анимација
 • Креирање на основна анимација
 • Анимирање на камери со помош на path constraint (движење на камери по патека)
 • Визуализација на финален производ (render)

 • Обука во Autodesk Авторизиран Тренинг Центар
 • Работа на лиценциран Autodesk софтвер
 • Обука спроведена од страна на Autodesk Certified Instructor
 • Литература во најновата верзија со вежби за секој курс
 • Сертификат за посета на курс издаден од Autodesk

Kонтакт

Оддел за продажба
+389 75 310 910; +389 2 3130 900

Лице за контакт

Дијана Василевска
Раководител на Autodesk Training Department
+389 70 349 030, секој работен ден 9:00-17:00

Лице за контакт

Борјанчо Мицевски
Раководител за бизнис развој на балкански регион
+389 75 345 258 +389 78 306 647

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основно познавање на работа со компјутери и Windows.

Материјал за курсот

 • Официјална литература на Autodesk - Autodesk Official Training Courseware на англиски јазик и линк со вежбите.
 • По завршување на курсот секој слушател добива Autodesk Certificate of Completion.

Сертификат: Autodesk Certified User

Јаките дизајнерски софтверски вештини секогаш се одлично средство за напредок  во академските и професионалните области. Учењето на врвните дизајнерски софтвери од Autodesk заедно со Autodesk User Certification им дава можност на сите студенти да имаат огромна предност во образованието или кариерата.

Попуст

Наведените попустите не се комбинираат и истите се поддршка кон младите, невработените лица, како и кон лојалните слушатели.

 • 10 % за посета на прв курс – ученик, студент, невработено лице
 • 10 % за посета на втор курс – секој слушател
 • 15 % за посета трет и повеќе курсеви – секој слушател

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура