Adobe InDesign CC
Adobe InDesign CC + ACA испит

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
13 Сеп 2021
Број на часови
30
Цена на курсот
12.500 МКД

Опис на курсот

Adobe InDesign CC е моќна апликација за дизајн на страница и изглед на документот која нуди прецизност, контрола, и лесна интеграција со другите Adobe професионални графички софтвери. Со користење на InDesign, можете да произведете документи со професионален квалитет целосно во боја и да ги отпечатите на различни излезни уреди, вклучувајќи десктоп печатари, уреди за печатење на слики со висока резолуција, и преси за печатење во боја со висока капацитет. Вие исто така може да креирате, подготвувате за печатење и публикувате разни документи од печатени книги и брошури до дигитални списанија, iPad apps, eBooks и интерактивни онлајн книги. 
Целта на овој предмет е запознавање со основите на десктоп издаваштво кое овозможува дизајнирање и објавување на документи, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Associate (АСА) сертификат. Наменет е за писатели, уметници, дизајнери и издавачи кои можат да комуницираат со поширока публика од кога било досега и преку различни медиуми. InDesign ова го подржува со својата лесна интеграција со другите компоненти од Adobe Creative Cloud.


Содржина на курсот

 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Запознавање со InDesign
 • Подесување на документ и работа со страници
 • Работа со објекти
 • Прередување на текст
 • Уредување на текст
 • Работа со типографија
 • Работа со боја
 • Работа со стилови
 • Внесување и модифицирање на графики
 • Креирање на табели
 • Работа со транспарентност
 • Печатење и експортирање
 • Подготовка за испит
 • Официјална обука во Adobe Авторизиран Тренинг Центар
 • Adobe Certified Instructors по најнови верзии
 • Лиценциран Adobe софтвер во училница
 • Официјална наставна програма од Adobe согласно најновото издание на книгите - Classroom in a book со вклучени вежби
 • Официјален сертификат за посета на курс издаден од Adobe
 • Можност за стекнување на меѓународно признат сертификат - Adobe Certified Associate (АСА) за соодветна Adobe апликација. Подготовката за АСА испит и еден ваучер за полагање се вклучени во цената на Adobe курсот.

Лице за контакт

м-р Ангелина Канчевска
Раководител на Adobe Training Department
+389 71 223 993, секој работен ден 9:00-17:00

Digital Badge
Потребни предзнаења за курсот

Oсновни познавања за работа со компјутери и оперативниот систем Windows.

Материјал за курсот

Најновото издание од книгата "Adobe InDesign CC classroom in a book" е дел од официјалниот серијал за обука на Adobe софтверот, развиена со поддршка на Adobe експертите. Вежбите се дизајнирани на начин да Ви овозможат учење според вашите потреби и ритам на учење. Вклучен е сет од практични материјали за подготовка на испит.

Сертификат: Adobe Certified Associate in Print & Digital Media Using Adobe InDesign

Adobe Certified Associate (ACA) сертификацијата е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во печатените и дигиталните медиуми користејќи ја Adobe InDesign апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Попуст

Наведените попустите не се комбинираат и истите се поддршка кон младите, невработените лица, како и кон лојалните слушатели.

 • 10 % за посета на прв курс – ученик, студент, невработено лице
 • 10 % за посета на втор курс – секој слушател
 • 15 % за посета трет и повеќе курсеви – секој слушател

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура