Никола Димевски - Python Developer Академија

Rising star of the week – Никола Димевски

Кој е Никола? Зошто се одлучи токму за Python Developer академијата на Семос Едукација?

Здраво, јас сум Никола Димевски, имам 22 години од Скопје, завршив во средното училиште „Михајло Пупин“ како Електротехничар. Јас се одлучив за Python Developer бидејќи е програмски јазик во подем и е лесно разбирлив.

Како завршниот проект ти помага во остварување на твојата цел и преземање на следниот чекор во твојата кариера?

Завршниот проект ми помогна многу од аспект на вметнување на сето стекнато знаење од модулите што беа изучувани на обуката.  Со тоа можев да изготвам финален продукт кој  наликува на програма која би била изработена во некоја компанија.

Што би им препорачал на оние кои сѐ уште се двоумат за отпочнување на кариера во програмерската индустрија?

Да не чекаат и да се запишат да ја изучуваат, затоа што оваа дигитална вештина е многу барана денес на пазарот и е исто така многу потребна за било која индивидуа која би сакала да започне кариера во информатичката област.