Елена Јовановска - Python менторска програма

Risning star of the week – Елена Јовановска

Која е Елена? Зошто се одлучи токму за Python Developer обуката на Семос Едукација?

Здраво, јас сум Елена Јовановска и имам 24 години, дипломиран логопед, а воедно сум и диџеј. Една од основните причини поради која се одлучив за Python developer обуката во Семос Едукација е поради тоа што Python е еден од најпопуларните програмски јазици во светот и можностите за кариерен напредок се огромни. Овој програмски јазик е со широк спектар на примени, лесен за учење и е соодветен избор за сите кои сакаат да влезат во ИТ индустријата.

Како завршниот проект ти помага во остварување на твојата цел и преземање на следниот чекор во твојата кариера?

Завршниот проект е многу важен дел од обуката бидејќи тоа е можност за слушателите да ги демонстрираат своите знаења и креативност во изработката на практичниот проект. Овој проект им помага на сите студенти да ги усовршат своите програмски и проектни вештини и да увидат на што треба да посветат повеќе внимание.

Што би им препорачала на оние кои сѐ уште се двоумат за отпочнување на кариера како Python Developer во ИТ индустријата?

На сите што сѐ уште се двоумат, би им препорачала да ги истражат своите интереси и да пронајдат област која ќе им биде интересна бидејќи ИТ индустријата отвора безброј можности за кариерен напредок. Сметам дека со соодветна експертиза, секој може да си го најде своето место во оваа индустрија.