Дарко Јакимовски - Python менторска програма

Rising star of the week – Дарко Јакимовски

Кој е Дарко Јакимовски? Зошто се одлучи токму за обуката за Python Developer во Семос Едукација?

Јас сум Дарко Јакимовски, амбициозен и со голема пасија за учење на информатички технологии. Како дел од мојата преквалификација, сакав да се надградам со моќен програмски јазик како што е Python. Обуката за Python Developer ја видов како одлична можност за почеток на кариерата. Можам да потврдам дека знаењето на професионалците од Семос Едукација ме инспирира да го достигнам нивното ниво на експертиза и во иднина да го споделувам стекнатото знаење од обуката.

Како завршниот проект ти помага во остварување на твојата цел и преземање на следниот чекор во твојата кариера?

Самата работа на завршниот проект исполнува и ми даде дополнителна мотивација и поглед за тоа како би изгледала работа во една IT компанија.
Ми помогна да сфатам дека можам повеќе и дека ова е правиот чекор во мојот пат кон индустријата во која сакам да работам.

Што би им препорачал на оние кои сѐ уште се двоумат за отпочнување на кариера во индустријата за компјутерско програмирање?

Најдобриот момент за започнување е сега. Секогаш можеме да најдеме изговори зошто не би направиле нешто, но доволно е да почнете и ќе бидете благодарни дека изговорите сте ги замениле со решенија.