Александар Попов – Графички дизајнер

Rising star of the week, Александар Попов – Графички дизајнер

Како се одлучи да ја отпочнеш твојата кариерна патека во областа на графичкиот дизајн?

Здраво, јас сум Александар Попов и уметноста отсекогаш ми била пасија. Знаев дека еден ден ќе се занимавам со уметност.

Како завршниот проект ти помогна во остварување на твојата цел и отпочнување на твојата кариера во областа на графички дизајн?

Завршниот проект мене и на моите колеги студенти од Академијата за графички дизајн ни даде шанса да се претставиме пред повеќе компании на професионален начин и да ја започнеме нашата кариера како дизајнери.

Што би им препорачал на оние кои сѐ уште се двоумат дали да ја отпочнат својата кариера во оваа област?

Семос Едукација е новата генерација на едукација која опфаќа модерен материјал и овозможува jump start на професионалната кариера. На сите оние кои сакаат да го истражат креативниот свет на графичкиот дизајн, им ја препорачувам Акредитираната Академија за графички дизајн на Семос Едукација.