CareerUP со Лазар Кириџиевски

CareerUP со Лазар Кириџиевски – студент на Акредитираната JavaScript Академија во Семос Едукација

Која беше Вашата претходна работна позиција, а која е сега?  (Во која компанија работите)

Како дипломиран агроном инженер, работев како Market Development Manager во приватна компанија за семенска трговија. По завршувањето на Акредитираната JavaScript Академија во Семос Едукација, работам како Web Developer во Sourcico.

Како го искористивте знаењето стекнато во Семос Едукација, за да го преземете следниот чекор во кариерата?

Едукацијата со која се здобив во Семос Едукација беше темел  за понатамошно кариерно развивање и учење во областа. Академијата е одлично дизајнирана и ми помогна структурирано и етапно да ги усовршам основите на програмирањето.

Што би им препорачале на сите они кои сакаат да направат career switch?

It is never too late to start loving your work!