Windows Server 2016


Аплицирај
Број на пакети
2

Windows Server 2016

Windows Server 2016 е најновиот сервер оперативен систем кој овозможува брзо и ефикасно одржување и менаџирање како на приватен, така и на хибриден облак (private and hybrid cloud). Windows Server 2016 ви ги дава на располагање најновите технологии за транзиција во cloud. Microsoft Windows Server 2016 е (cloud-ready) оперативен систем со кој безбедноста и продуктивност е на највиско можно ниво во денешно време.

MCSA: Windows Server 2016

MCSA: Windows Server 2016 сертификатот ќе ви овозможи да се квалификувате за позиција како мрежен администратор на компјутерски системи или како специјалист за компјутерска мрежа, и тоа е првиот чекор на вашиот пат да го стекнете наредниот “Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE)” сертификат.

ИспитКурсЧасовиЦена
70-740 20740: Installation, Storage, and Compute with Windows Server 2016
40
535 еур
70-741 20741: Networking with Windows Server 2016
40
535 еур
70-742 20742: Identity with Windows Server 2016
40
535 еур

MCSE: Core Infrastructure

Овој сертификат потврдува дека ги поседувате потребните вештини за да водите високо ефикасен и современ дата центар, identity management, системско управување, виртуелизација, складирање на податоци и мрежно поврзување.
Со стекнување на сертификатот MCSE: Core Infrastructure се квалификувате за следните работни позиции: администратор, архитект, cпецијалист за компјутерска поддршка и аналитичар за безбедност на податоци.

MCSE: Core Infrastructure сертификатот може да го стекнете на следниот начин:

Чекор 1. Стекнете се со еден од следните Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) сертификати:

  • MCSA: Windows Server 2016
  • MCSA: Windows Server 2012

Чекор 2. Посетете еден од следниве курсеви и положете го соодветниот испит:

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Microsoft Official Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Сертификат: Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)

MCSA: Window Server сертификатот се стекнува со успешно положување на следните испити: 70-470, 70-741 и 70-742.

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура