PMP прашања/одговори подготвителна сесија
PMP прашања/одговори подготвителна сесија

Скопје
Аплицирај
Број на часови
16
Цена на курсот
160 ЕУР

За курсот

Интензивна подготвителна сесија со прашања и одговори, на која кандидатите ќе имаат можност да работат на развивање чувство за брзо детерминирање на проблематиката преку идентификуваниот сет на одговори и избор на точен одговор.


Содржина на курсот

 • 4 дена по 4 часа интензивни сесии со прашања/одговори и нивна елаборација.

Потребни предзнаења за курсот

Завршен интензивен подготвителен курс за Сертифициран Проектен Менаџер (PMP).

100 дополнителни прашања и одговори, разработени на професионален начин со цел подготовка за престојниот PMP PBT Exam.

Предуслови за PMP сертификација

 • Диплома за завршено високо образование.
 • 3год./36 мес.( 5год./60 мес.)* континуирано професионално искуство во проектен менаџмент.
 • 4500 (7500)* работни часа на водење на проекти.
 • 35 часа формална едукација за проектен менаџмент (PDU).

* Диплома за средно образование

Лице за контакт

Дијана Василевска
Раководител на Project Management Training Department
+389 70 349 030, секој работен ден 9:00-17:00

16 часа = 16 PDU

Што е “PDU”?

 • Professional Development Units (PDU) е мерна единица која се користи за да се измерат и квантифицираат одобрени едукативни активности и професионални услуги.
 • 1 PDU = 1час формална едукација за проектен менаџмент.

Процес на сертификација

 • Исполнување на предусловите.
 • Зачленување во PMI здружението (опционално).
 • Пополнување на online PMP апликација.
 • Позитивен одговор од PMI.
 • Уплата на средства.
 • Подготвителен курс – 10 дена пред полагање на испит (опционално).

Материјал за курсот

 • Прирачник на англиски јазик,
 • Тетратка за забелешки,
 • Практични примери.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура