Проектен менаџмент во пракса
Проектен менаџмент во пракса

Скопје
Аплицирај
Број на часови
18
Цена на курсот
250 ЕУР

За кого е наменет курсот

Подготвителени сесии за проектен менаџмент на кои слушателите покрај можноста да се запознаат со основите на проектниот менаџмент, дополнително ќе се здобијат со знаења како истите може да ги применат во пракса. 
Обуката претставува одлична можност за здобивање на основни и практични знаења, и е наменета за сите оние кои за првпат се среќаваат со проектниот менаџмент. Дополнително овие подготвителни сесии се основа за посетување на интензивниот курс за подготовка на проект менаџмент професионалци (PMP).


Содржина на курсот

 • Основи на проектен менаџмент
 • Налог за одпочнување на проектот (Project Charter)
 • Планирање на проектот
 • Извршување на проектот
 • Мониторинг и контрола
 • Затворање на проектот

Едукативните примери ќе обезбедат насока на развој и перцепција за практично применетиот проектен менаџмент.

Лице за контакт

Дијана Василевска
Раководител на Project Management Training Department
+389 70 349 030, секој работен ден 9:00-17:00

18 часа = 18 PDU

Што е “PDU”?

 • Professional Development Units (PDU) е мерна единица која се користи за да се измерат и квантифицираат одобрени едукативни активности и професионални услуги.
 • 1 PDU = 1час формална едукација за проектен менаџмент.

Материјал за курсот

 • Прирачник на англиски јазик,
 • Тетратка за забелешки,
 • Практични примери.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура