Oracle официјални курсеви
Oracle Approved Education Center


Аплицирај
Број на пакети
12

Што претставува OAEC?

OAEC – Oracle Approved Education Center, партнерите се единствени овластени тренинг центри, чија задача и цел е да спроведуваат сертифицирана, официјална обука, според строгите стандарди на Oracle University. 
Долгогодишниот докажан квалитет на Семос Едукација резултираше со партнерска покана од страна на Oracle University и успешно ја помина ригорозната процедура за стекнување на титулата OAEC. Ваквите партнери се избрани од страна на Oracle, со цел да се осигура обука со највисок квалитет. Оваа титула е доказ за сите потенцијални слушатели дека тренингот кој се одржува ги задоволува највисоките светски стандарди дефинирани од страна на Oracle University. Ваквите тренинг центри се должни да обезбедат строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University.

Пакетите кои се во продолжение се одлична инвестиција за Вашата иднина и кариера, земајќи ја во предвид нивната светска распространетост.
Семос Едукација има квалитетен менаџмент систем, кој што прави анкети после секоја завршена обука. Секако, добро сме информирани за сите промоции и специјални услови кои можеме да ви ги понудиме и со тоа да Ви овозможиме дополнителна содржина на курсот или едноставно да Ви понудиме подобри можности.

OCA for DBA 12c сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database 12c: Introduction to SQL Ed 2
40
1 210 еур
1Z0-062 Oracle Database 12c: Administration Workshop Ed 2
40
1 210 еур

OCP for DBA 12c сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database 12c: Introduction to SQL Ed 2
40
1 210 еур
1Z0-062 Oracle Database 12c: Administration Workshop Ed 2
40
1 210 еур
1Z0-063 Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Workshop Ed 3
40
1 210 еур

OCA for DBA 11g сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database: Introduction to SQL
40
1 210 еур
1Z0-052 Oracle Database 11g: Administration Workshop I Release 2
40
1 210 еур

OCP for DBA 11g сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database: Introduction to SQL
40
1 210 еур
1Z0-052 Oracle Database 11g: Administration Workshop I Release 2
40
1 210 еур
1Z0-053 Oracle Database 11g: Administration Workshop II Release 2
40
1 210 еур

OCP PL/SQL Developer сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database: Introduction to SQL
40
1 210 еур
1Z0-144 Oracle Database: Program with PL/SQL Ed 2
40
1 210 еур
1Z0-146 Oracle Database: Advanced PL/SQL
24
690 еур

Oracle DBA and SQL 12c сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-064 Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning
40
1 210 еур
1Z0-058 Oracle Database 12c: RAC Administration Ed 1.1
40
1 176 еур
1Z0-528 Oracle Database 12c: Security
40
1 400 еур
Oracle Database 12c: Data Guard Administration
40
1 176 еур
1Z0-117 Oracle Database 11g: SQL Tuning Workshop
24
690 еур
Oracle Database 12c: RAC and Grid Infra Deployment Workshop Ed 1
32
1 176 еур
Oracle Database 12c: Backup and Recovery Workshop Ed 2
40
1 210 еур

Oracle Business Intelligence сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
Oracle BI 11g R1: Create Analyses and Dashboards
40
1 970 еур
Oracle Reports Developer 10g: Build Reports
40
1 210 еур

OCP Developer Forms and Reports сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database: Introduction to SQL
40
1 210 еур
1Z0-144 Oracle Database: Program with PL/SQL
40
1 210 еур
1Z0-151 Oracle Fusion Middleware 11g: Build Applications with Oracle Forms
40
1 210 еур

OCP MySQL Developers with PHP сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-882 MySQL for Developers
40
1 000 еур

OCP for Oracle Solaris 11 сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-821 Oracle Solaris 11 System Administration Ed 6
40
1 970 еур
1Z0-822 Oracle Solaris 11 Advanced System Administration Ed 6
40
1 970 еур

OCP for Oracle WebLogic Server 12c сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-133 Oracle WebLogic Server 12c: Administration I
40
1 970 еур
1Z0-134 Oracle WebLogic Server 12c: Administration II
40
1 970 еур

Training for Oracle Database 18c

ИспитКурсЧасовиЦена
N/A Oracle Database 18c: Administration Workshop
40
1 210 еур
N/A Oracle Database 18c: Backup and Recovery Workshop
40
1 210 еур
N/A Oracle Database 18c: Managing Multitenant Architecture
32
1 000 еур

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Oracle Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

Oracle Approved Training Center

Семос Едукација е единствената компанија во регионот која ја поседува титулата OAEC – Oracle Approved Education Center, со што е прв регионален тренинг и тестинг центар за спроведување на JAVA и Oracle официјални курсеви.

Eксклузивното право

Семос Едукација го има ексклузивното право да спроведува официјална Oracle обука во Македонија, Албанија и Косово.

Oracle база

Oracle Database технологијата се користи од страна на водечките светски компании за управување со критични бизнис функции, системи и процеси.

 • Oracle базата на податоци е број еден база на податоци во светот.
 • Над 305.000 врвни компании нивните критичните системи се потпираат на Oracle базата на податоци.
 • Oracle база на податоци е број еден вградена база на податочна технологија.

Факти

 • 97% од листата на 500 најдобри компании на Global Fortune користат Oracle софтвер.
 • Добро обучените, високо-квалификувани database професионалци кои можат да администрираат со системите се најбараниот кадар во последните години на глобално ниво.

Oracle Database сертификат

Процесот на добивање Oracle Database сертификат, е процес преку кој го проширувате вашето знаење и вештини со изучување на важни database функции, опции и задачи. Oracle Database сертификатот ви нуди стекнување на знаење преку пракса и вежби за полесно совладување на ситуациите и проблемите кои би можеле да настанат во реалната пракса.

 • Строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University
 • Оригинални книги
 • Оригинален светски признаен сертификат
 • Бесплатен консалтинг од нашите тренери
 • Можност да се посетува истиот курс

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура