Oracle Database 12c
Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional


Аплицирај
Број на пакети
2

OCA Oracle Database 12c

Oracle Certified Associate

Со новата 12c верзија, Oracle базите на податоци се реизградени за Cloud решенија. Повеќеслојната архитектура им овозможува на фирмите поголема оптимизација и ефикасност на хардверот и софтверот како и брза и ефикасна Cloud имплементација. Oracle Database 12c сертификацијата ви нуди сет од знаење и вештини кои секој DBA мора да ги поседува за да биде на највисоките скалила на денешниот конкурентен пазар.

Додатно, Oracle сертификатот го оценува вашето знаење користејќи реални сценарија и прашања кои ги оценуваат вашите можности и знаења на највисоко ниво.

OCA-Oracle Certified Associate титулата за Oracle Database 12c ви ги нуди најважните вештини и знаења кои на еден DBA му се потребни за секојдневно оперативно одржување и управување.

OCA for DBA 12c сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database 12c: Introduction to SQL Ed 2
40
1.210 еур
1Z0-062 Oracle Database 12c: Administration Workshop Ed 2
40
1.210 еур

OCP Oracle Database 12c

Oracle Certified Professional

Oracle Database е број еден датабаза во светот. Добро обучени и високо квалификувани DBA професионалци, кои можат да управуваат со критични системи се многу барани во ИТ светот. Oracle Database 12c е дизајниран за работа во Cloud. Multitenant архитектурата овозможува големо подобрување во хардвер и софтвер перформансите, како и одлична Cloud поддршка. Оracle Database 12c сертификацијата го нагласува целиот спектар на вештини кои на DBA професионалците им се потребни во денешниот конкурентен пазар. Проширете ги вашите знаења и вештини со сертификатот за Oracle Database 12c Professional. Научете како да изведувате сложени, практични активности преку лабораториски вежби, студии и пракса.

OCP for DBA 12c сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-063 Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Workshop Ed 3
40
1.210 еур

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Oracle Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

Сертификат: OCA Oracle Database 12c

Чекор 1. Положи еден од SQL испитите 1Z0-071 или 1Z0-061 или 1Z0-051

Чекор 2. Положи го испитот 1Z0-062

Сертификат: OCP Oracle Database 12c

Чекор 1. Стекни се со Oracle Database 12c Administrator Certified Associate

Чекор 2. Заврши еден од овие курсеви

Чекор 3. Положи го испитот 1Z0-063

  • Строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University
  • Оригинални книги
  • Оригинален светски признаен сертификат
  • Бесплатен консалтинг од нашите тренери
  • Можност да се посетува истиот курс

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура