Oracle Database 11g
Oracle Certified Professional
Аплицирај
Број на пакети
1

OCP Oracle Database 11g

Потребата за тренинг се зголемува со секоја нова инсталација на ORACLE технологиите во целиот свет. OCP сертификатот ја подигнува вашата визибилност и пристапот во индустриските можности. Потребата за професионалци во ИТ кадарот е висока исто како и конкуренцијата за работно место. Индивудуалците се соочуваат со новата професија и совладување на вештини кои ги прават атрактивни за работодавците. Работодавците бараат перспективни кандидати со солидно познавање на вештините за ефективно работење. ORACLE сертификацискиот програм и помага на IT индустријата да етаблира стандард на компетентност на почетните позиции за професионалните задачи. 

Oracle Сертификацискиот програм ви дава значителна предност. Сертифицираниот ORACLE кадар сведочи за значењето на ORACLE сертификатот кој е препознаен стандард што докажува ниво на знаење и соодветни вештини. Секое наредно ниво на ORACLE сертификатот претставува повисоки стандарди на вештини и знаење, што води кон поголеми можности и повисока плата.

 • 97% кажале дека бенефитирале од сертификатот
 • 89% се здобиле со зголема самодоверба со нивната Oracle експертиза
 • 96% би го препорачале програмот на професионален колега

OCP for DBA 11g сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-071 Oracle Database: Introduction to SQL
40
1 150 еур
1Z0-052 Oracle Database 11g: Administration Workshop I Release 2
40
1 150 еур
1Z0-053 Oracle Database 11g: Administration Workshop II Release 2
40
1 150 еур

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Oracle Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

Сертификат: OCP Oracle Database 11g

Чекор 1. Стекни се со Oracle Database 11g Administrator Certified Associate

Чекор 2. Кандидатите мора да ислушаат еден од наведените курсеви

Чекор 3. Или да пријават еден од архивираните курсеви кои ги ислушале

Чекор 4.  Положи го испитот 1Z0-053

 • Строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University
 • Оригинални книги
 • CD-a со вежби
 • Оригинален светски признаен сертификат
 • Бесплатен консалтинг од нашите тренери
 • Можност да се посетува истиот курс

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура