MySQL Developers
Oracle Certified Professional


Аплицирај
Број на пакети
1

OCP MySQL Developers with PHP

Oracle Certified Professional, MySQL 5.6 Developer (OCP) сертификацијата го потврдува вашето знаење за вештините, алатките и проблемите кои се вклучени во пишувањето апликации со MySQL серверот за бази на податоци.

MySQL 5.6 обезбедува супериорен мониторинг и дијагностика на перформансите користејќи PERFORMANCE_SCHEMA, подобрувања на репликацијата вклучувајќи поддршка за повеќе нишки на репликации, нов NoSQL интерфејс и подобрувања на партициите за поддршка на приспособливост и подобрувања на безбедноста.

MySQL испитот за програмери сега бара знаење во многу широк опсег на области. Патеката за сертификација е рационализирана, барајќи само еден испит да станете сертифицирани или да се надоградите.

Овој повеќе технички испит се фокусира на повеќе практично стекнати вештини. Вашата подготовка за овој испит ќе ви помогне да ја развиете способноста да создадете ефикасна шема, да ги решавате основните оптимизации, да ги инкорпорирате зачуваните постапки и да развиете апликации кои брзо и добро фунционираат на MySQL платформата. Успешното полагање на овој испит ја покажува вашата MySQL експертиза. Се препорачува ажурирана обука и претходно искуство.

OCP MySQL Developers with PHP сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-882 MySQL for Developers
40
1 000 еур

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Oracle Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

Сертификат: OCP MySQL Developers with PHP

Чекор 1. Положи го испитот 1Z0-882

  • Строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University
  • Оригинални книги
  • Оригинален светски признаен сертификат
  • Бесплатен консалтинг од нашите тренери
  • Можност да се посетува истиот курс

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура