Developer Forms and Reports
Oracle Certified Professional


Аплицирај
Број на пакети
1

OCP Developer Forms and Reports

Oracle Forms компонентата на Oracle Fusion Middleware, е одамна воспоставената технологија на Oracle, за брзо и ефикасно дизајнирање и изградба на апликации. Oracle останува посветен на развојот на оваа технологија, како и на тековното преставување како компонента на платформата Oracle. Оваа континуирана посветеност на технологијата Forms ви овозможува да ја искористите постојната инвестиција со лесно надградување и интегрирање на постоечките Oracle Forms апликации со користење на предностите на веб-технологиите и сервисно ориентирани архитектури (SOA).

Oracle Reports компонентата на Oracle Fusion Middleware е наградувана и високо доверлива алатка за корпоративни извештаи. Таа им овозможува на претпријатијата да обезбедат брз пристап до информации на сите нивоа во и надвор од организацијата во скалабилно и сигурно опкружување. Oracle Reports се состои од Oracle Reporters Developer - моќна, декларативна алатка за дизајн на извештаи WYSIWYG и Oracle Reports Server базиран на J2EE 5.0 со повеќеслојна архитектура за да пристапат до сите извори на податоци, да генерираат извештаи во кој било популарен формат за веб и хартија и да дистрибуираат извештаи до било која дестинација. Oracle останува посветен на развојот на оваа технологија, како и на тековното преставување како компонента на Oracle Fusion Middleware платформата.

OCP Developer Forms and Reports сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
1Z0-051/1Z0-061 Oracle Database: Introduction to SQL
40
1 210 еур
1Z0-144 Oracle Database: Program with PL/SQL
40
1 210 еур
1Z0-151 Oracle Fusion Middleware 11g: Build Applications with Oracle Forms
40
1 210 еур

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Oracle Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

Сертификат: OCP Developer Forms and Reports

Чекор 1. Стекни се со Oracle PL/SQL Developer Certified Associate

Чекор 2. Положи го испитот 1Z0-151

  • Строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University
  • Оригинални книги
  • Оригинален светски признаен сертификат
  • Бесплатен консалтинг од нашите тренери
  • Можност да се посетува истиот курс

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура