Business Intelligence
Oracle Middleware


Аплицирај
Број на пакети
1

Oracle Business Intelligence

Знаењето повеќе за вашиот бизнис побрзо од другите е најдобар начин за да ја зајакнете иновацијата и да се стекнетe со значајно место до вашата конкуренција.
Заземајќи го првото место во бизнис аналитиката со најсовршениот индустриски и интегриран ранг на бизнис интелектуални решенија, Oracle е на првото место помагајќи им на организациите да имаат поголем увид во се поголем број на податоци и да создаваат подобри резултати во секое поле од нивната работа.
Обуката за Oracle BI 11g ви помага како да ги употребувате алатките на Oracle Business Intelligence Foundation пакетот. Исто така ја покрива и архитектурата и бенефитот на Oracle Exalytics BI Machine. Идеална е за крајните корисници и имплементирање на тимски играчи кои анализираат, градат, модифицираат и раководат со контролните табли.
Оваа Oracle BI 11 R1: Build Repositories обука ви помага да ги дефинирате и доградите димезионалните модели за бизнис интелектурални решенија. Користете ја Oracle Business Intelligence административната алатка за да создадете Oracle Business Intelligence складиште и многу повеќе од тоа.

Oracle Business Intelligence сертификација

ИспитКурсЧасовиЦена
Oracle BI 11g R1: Create Analyses and Dashboards
40
1 970 еур
Oracle Reports Developer 10g: Build Reports
40
1 210 еур

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Oracle Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

Бизнис аналитиката

Oracle Business Intelligence 12c e единствена платформа која им овозможува на корисниците да ги откријат новите можности и побрзо да донесуваат информирани одлуки преку нудење на агилни и визуелни аналитики и само-услужно откривање заедно со врвните аналитики.

  • Строго дефинирани официјални курикулуми креирани од тимот на Oracle University
  • Оригинални книги
  • Оригинален светски признаен сертификат
  • Бесплатен консалтинг од нашите тренери
  • Можност да се посетува истиот курс