Програмирање во C
Аплицирај
Почеток на курсот
25 Фев 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
9.000 МКД

За кого е наменет курсот

Програмскиот јазик C е идеален јазик за да се научи програмирање. Тој е моќен и компактен компјутерски јазик кој ви овозможува да пишувате програми во кои е наведено токму она што го сакате вашиот компјутер да прави. Вие сте главни при програмирањето: создавате програма, која е само едно множество од инструкции, и вашиот компјутер е должен да ги следи.
Моќта на C е таква што се користи за програмирање на сите нивоа, од драјвери за уреди и компоненти на оперативниот систем до големи апликации. Конечно, штом ќе научите програмирање во C, имате одлична основа од која може да продолжите да се надградувате за програмирање во објектно-ориентираниот C++ програмски јазик.
Овој курс е наменет за сите средношколци, студенти и вработени кои имаат намера да го научат најпопуларниот програмски јазик на сите времиња. Курсот претставува вовед и влез во светот на програмирање со C.


Содржина на курсот

 • Вовед во програмирање во С
 • Променливи и влезно излезни команди
 • Донесување на одлуки
 • Јамки
 • Низи и текстуални низи
 • Функции
 • Покажувачи
 • Датотеки
 • Структурирање на податоци
 • Секој слушател работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатен прирачник со практични примери и вежби
 • За секој слушател кој успешно ќе го заврши курсот следи диплома

Лице за контакт

Дијана Василевска
Раководител на Open Source Programming Training Department
+389 70 349 030, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери и Windows.

Материјал за курсот

Слушателите добиваат прирачник “Програмирање во C“.

Попуст

Наведените попустите не се комбинираат и истите се поддршка кон младите, невработените лица, како и кон лојалните слушатели.

 • 10 % за посета на прв курс – ученик, студент, невработено лице
 • 10 % за посета на втор курс – секој слушател
 • 15 % за посета трет и повеќе курсеви – секој слушател

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура