Angular 5
Аплицирај
Почеток на курсот
13 Мај 2019
Број на часови
40
Цена на курсот
450 ЕУР

Опис на курсот

Целта на овој курс е да ги запознае слушателите со Angular 5. За време на овој курс слушателите ќе направат Single page application со користење на сите функционалности на Angular framework. Главната задача на овој курс е да ги запознае слушателите со придобивките од Single page апликациите, начинот на кој истите можат да конзумираат REST APIs, да менаџираат податоци на frontend-от, и да создадат пријатен User Experience во своите веб апликации.

За кого е наменет

Курсот е наменет за девелопери кои имаат искуство со HTML, CSS и JavaScript, и кои се запознаени со принципите на basic object oriented programming.


Содржина на курсот

 • Introduction to Angular
 • TypeScript
 • How Angular works
 • Bulit-in Directives
 • Forms in Angular
 • Dependency Injection
 • HTTP
 • Routing
 • Data Architecture in Angular
 • Data Architecture with Observables
 • Advanced Components
 • Testing
 • NativeScript: Mobile Applications for Angular

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Angular Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

Познавање на HTML и JavaScript програмирање.
Искуството во AngularJS 1.x е корисно, но не е потребно.

Што ќе научите?

 • Angular architectural concepts
 • Creating and testing Angular apps
 • Templates
 • Data binding and forms
 • Dependency injection
 • Pipes
 • Observables
 • Directives and transclusion
 • Routing and navigation
 • Calling REST services
 • Angular CLI
 • NativeScript
 • Testing