Adobe Illustrator
Adobe Illustrator
Аплицирај
Почеток на курсот
6 Апр 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
6.800 МКД

Опис на курсот

Креативноста на децата изучувајќи ја оваа апликација се повеќе излегува на површина. Illustrator е програм кој нуди креативна слобода за да може ефикасно да се реализираат сите идеи. Тој ја претвора растерската графика во вектор, а цртањето го прави иновативно. Поврзанoста со останатите Adobe апликации овозможува графиките да бидат печатени, поставени на web, видео .... Употребувајќи го овој програм можат да се направат логоа, плакати, огласи или било кои други графики наменети за печатење и web публикација.


Содржина на курсот

 • Запознавање со работната површина
 • Техники на селектирање
 • Изработка на основни форми и објекти
 • Трансформирање на објекти
 • Цртање со алатката Pen и Pencil
 • Работа со бои
 • Работа со текст
 • Работа со слоеви
 • Додавање на стилови и ефекти
 • Употреба на Appearance panel
 • Работа со четки за боење
 • Печатење и експортирање

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на Детски Едукативен Центар
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери и Windows.

 • Секое дете работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатни прирачници за секој курс
 • Диплома за завршен курс

Попуст

 • Доколку слушателот посетувал било кој од нашите курсеви, за секој нареден курс добива 15% попуст од основната цена.
 • За уплата на два курса однапред се добива попуст од 20% попуст на целосната сума.

Начин на плаќање

 • Во готово или со уплатница
 • Дебитна и кредитна картичка
 • Рати без камата со кредитна картичка на Стопанска банка
 • На фактура