Основи на сервер
Ниво 2
Аплицирај
Почеток на курсот
6 Апр 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
7.500 МКД

Опис на курсот

Деца и ученици кои сакаат да се стекнат со понапредни ИТ знаења и вештини и кои сакаат да го сертифицираат своето знаење. Со завршување на трите дела за Јуниор администратор децата навлегуваат во можностите за полагање за МТА сертификатот кој е првиот чекор во Microsoft IT сертификационата програма.


Содржина на курсот

Модул 1: Understanding Server Installation

 • Understand device drivers.
 • Understand services.
 • Understand server installation options.

Модул 2: Understanding Server Roles

 • Identify application servers.
 • Understand Web services.
 • Understand remote access.
 • Understand the file and print services.

Модул 3: Understanding Active Directory

 • Understand accounts and groups.
 • Understand organizational units and containers.
 • Understand Active Directory infrastructure.
 • Understand group policy.

Модул 4: Understanding Storage

 • Identify storage technologies.
 • Understand RAID.

Модул 5: Understanding Server Performance Management

 • Identify major server hardware components.
 • Understand performance monitoring.
 • Understand logs and alerts.

Модул 6: Understanding Server Maintenance

 • Identify steps in the startup process.
 • Understand business continuity .
 • Understand updates.
 • Understand troubleshooting methodology.

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на Детски Едукативен Центар
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со администрација на мрежи т.е. посета на курс Основи на мрежи.

Овој курс е наменет за деца над 12 години

 • Секое дете работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатни прирачници за секој курс
 • Диплома за завршен курс

Попуст

 • Доколку слушателот посетувал било кој од нашите курсеви, за секој нареден курс добива 15% попуст од основната цена.
 • За уплата на два курса однапред се добива попуст од 20% попуст на целосната сума.

Начин на плаќање

 • Во готово или со уплатница
 • Дебитна и кредитна картичка
 • Рати без камата со кредитна картичка на Стопанска банка
 • На фактура