Основи на мрежи
Ниво 1
Аплицирај
Почеток на курсот
6 Апр 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
7.500 МКД

Опис на курсот

Деца и ученици кои сакаат да се стекнат со понапредни ИТ знаења и вештини и кои сакаат да го сертифицираат своето знаење. Со завршување на двата дела за Јуниор администратор децата навлегуваат во можностите за полагање за МТА сертификатот кој е првиот чекор во Microsoft IT сертификационата програма.


Содржина на курсот

Модул 1: Understanding Protocols and Services

 • Understand the OSI model.
 • Understand IPv4.
 • Understand names resolution.
 • Understand networking services.
 • Understand TCP/IP.

Модул 2: Understanding Network Hardware

 • Understand switches.
 • Understand routers.

Модул 3: Understanding Network Infrastructures

 • Understand the concepts of Internet, intranet, and extranet.
 • Understand local area networks (LANs).
 • Understand wide area networks (WANs).
 • Understand wireless networking.
 • Understand network topologies and access methods.

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на Детски Едукативен Центар
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери и Windows.

Овој курс е наменет за деца над 12 години

 • Секое дете работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатни прирачници за секој курс
 • Диплома за завршен курс

Попуст

 • Доколку слушателот посетувал било кој од нашите курсеви, за секој нареден курс добива 15% попуст од основната цена.
 • За уплата на два курса однапред се добива попуст од 20% попуст на целосната сума.

Начин на плаќање

 • Во готово или со уплатница
 • Дебитна и кредитна картичка
 • Рати без камата со кредитна картичка на Стопанска банка
 • На фактура